Etsi sivuilta
Youtube LinkedIn
Maatuskat

Kyamk Venäjä-kouluttajana

Suomessa on 1970-luvulta lähtien koulutettu erityisesti itäisen Euroopan talouden ja kaupan tuntijoita niin yliopistotasolla kuin ammatillisessa koulutuksessakin. Varsinkin sen jälkeen kun Suomi 1973 allekirjoitti SEV-järjestön kanssa yhteistyösopimuksen, todettiin, että alueen asiantuntijoita tarvitaan.  Samana vuonna aloitti Kouvolan liiketalouden ja ulkomaankaupan instituutissa ensimmäinen idänkaupan erikoisluokka, josta valmistui SEV-markkinoijia, joiden opinto-ohjelma kattoi koko SEV-alueen, mutta pääpaino oli Suomen ja Neuvostoliiton kaupan ja talousyhteistyön opiskelussa. Koulutus oli jatkoa merkonomikoulutukselle.

Samanaikaisesti myös ylioppilasmerkonomilinjalla oli mahdollisuus valita 2. opiskeluvuoden erikoistumisalaksi idänkauppa. Opetusohjelma koostui paitsi ammattiaineista ja kieliopinnoista (ruotsi, englanti, venäjä, saksa) myös yrityskäynneistä, asiantuntijaluennoista ja siihen aikaan harvinaisesta mahdollisuudesta mennä työharjoitteluun Suomen ja suomalaisten yritysten edustustoihin paitsi Moskovaan,  Varsovaan, Prahaan, Sofiaan, Budapestiin ja Bukarestiin.

Idänkaupan koulutus jatkui erinimisinä aina 1990-luvun puoliväliin saakka, jolloin oppilaitos siirtyi osaksi ammattikorkeakoulujärjestelmää. Ammattikorkeakoulun alettua toimintansa Venäjän-kaupan koulutusohjelma jatkui vuoteen 2009 saakka.

Venäjä-aiheiset opinnäytetyöt

löytyvät Theseus-tietokannasta hakusanoilla ’Venäjä, venäläinen, Russia, Russian’.

Muokattu: 13.1.2014 15:59

Student | Staff  
Katso kaikki bannerit »