Etsi sivuilta
Youtube LinkedIn
Sivuja ei päivitetä

Onnittelut opiskelupaikastasi Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa!


Tällä sivulla on tärkeää tietoa uusille Kymenlaakson ammattikorkeakoulun (Kyamkin) opiskelijoille. Tutustu materiaaliin hyvin ennen opintojen aloittamista.

Lisätietoja opintojen aloittamisesta löydät koulutuskohtaisilta sivuilta.Valitse vasemalla olevasta listasta oman koulutuksesi toteutusmuoto (päivä tai monimuoto) ja sen jälkeen listalta oma koulutuksesi.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Vahvista tai peruuta opiskelupaikka 15.7.2016 klo 15 mennessä kirjautumalla Opintopolku.fi -palveluun, jos kirjautuminen Opintopolkuun ei jostain syystä onnistu, voit pyytää Kyamkin hakijapalveluista paperisen opiskelupaikan vastaanotto -lomakkeen. Mikäli opiskelupaikan vastaanottamisilmoitus ei ole saapunut korkeakouluun määräaikana, menetät sinulle varatun opiskelupaikan.

Voit ottaa sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan joko sitovasti tai ehdollisesti. Opintopolku.fi-palvelusta näet kaikkien hakutoiveittesi tilanteen reaaliaikaisesti. Mikäli otat tämän opiskelupaikan vastaan sitovasti, peruuntuvat muut hakutoiveesi, joissa olet hyväksyttynä tai varasijalla, etkä voi enää saada niistä opiskelupaikkaa.

Jos otat opiskelupaikan vastaan ehdollisesti, voit olla edelleen varasijalla ylempiin hakutoiveisiisi. Jos tulet hyväksytyksi ylemmälle hakutoiveellesi, peruuntuu ehdollisesti vastaanottamasi opiskelupaikka, ja sinun on erikseen otettava tämä uusi opiskelupaikka vastaan. Jos et tule hyväksytyksi varasijalta ylemmälle hakutoiveelle, muuttuu ehdollinen opiskelupaikan vastaanottamisesi sitovaksi.

Toimita hakijapalveluihin 15.7.2016 mennessä jäljennökset todistuksistasi, joihin olet hakulomakkeessasi viitannut. Voit lähettää todistuskopiot sähköpostin liitteenä hakijapalvelut(at)kyamk.fi tai postitse, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut, PL 111, 45101 Kouvola. Todistuskopioitasi verrataan yhteishaussa antamiisi tietoihin.

Opiskelijavalintaan tyytymätön hakija voi hakea Kymenlaakson ammattikorkeakoulun vararehtorilta kirjallisesti oikaisua opiskelijaksi ottamista koskevaan päätökseen 14 päivän kuluessa valinnan tulosten julkistamisesta.  Oikaisupyynnössä on yksilöitävä, missä kohdin ja millä perusteella halutaan muutosta. Oikaisupyyntö lähetetään osoitteeseen: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, PL 9, 48401 Kotka.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen

Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi samalla kun otat opiskelupaikan vastaan. Katso tarkemmat tiedot opiskelijaksi ilmoittautumisesta ja opiskeluoikeudesta. Tiedotteesta löydät myös toimintaohjeet, mikäli ilmoittaudut poissaolevaksi.

Voit ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäisenä lukuvuonna ainoastaan seuraavista syistä:

  • suoritat asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
  • olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
  • olet sairautesi tai vammasi vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojasi.

Poissaolon lakisääteinen syy täytyy todistaa ja sitä koskevat dokumentit pitää toimittaa Kyamkin hakijapalveluihin kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Jos ilmoittaudut ensimmäisenä opiskeluvuonna poissaolevaksi, mutta et toimita riittävää selvitystä poissaolon syystä määräaikaan mennessä, sinut katsotaan läsnäolevaksi opiskelijaksi.

Jos ilmoittaudut poissaolevaksi tälle lukuvuodelle, saat kevään 2017 aikana kirjeen, jossa tiedotamme seuraavan lukuvuoden ilmoittautumiseen ja opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista.

Lukuvuoden opetuksen ajoitus ja työjärjestykset

Lukuvuoden jaksotukset ja loma-ajat näet opetuksen ajoituksesta, lukuvuosi 2016 – 2017
Syksyn työjärjestyksiin voit tutustua täällä työjärjestykset

Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelmaan voit tutustua osoitteessa https://soleops.kyamk.fi/opsnet

Tutustu myös ohjeisiin aiemman osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta (AHOT). Sitovien päätösten saaminen hyväksiluvusta ja osaamisen tunnustamisesta on mahdollista vasta opintojen alettua. Kannattaa kuitenkin jo hyvissä ajoin tutustua oman koulutuksen opetussuunnitelmaan ja arvioida omaa osaamistaan suhteessa sen sisältöihin ja tavoitteisiin.

Opiskelijan käsikirja

Aloittaville opiskelijoille jaetaan opintojen alussa paperinen Opiskelijan käsikirja, jossa kerrotaan monista tärkeistä käytännön asioista ja opiskelusta Kyamkissa. Sähköiseen Pdf-versioon käsikirjasta voit tutustua klikkaamalla kuvaa.

Todistus opiskelupaikasta

Jos tarvitset esimerkiksi asuntohakemukseen tai Kelalle tarkempia tietoja opiskelupaikastasi, voit käyttää siihen tarkoitukseen:

  • valintakirjettä, josta ilmenee koulutus, johon sinut on hyväksytty
  • tiedotetta, jossa on tarkempia tietoja syksyllä 2016 alkavista päivä- ja monimuotototeutuksista
  • lukuvuoden ajoitus 2016 - 2017

Opintojen rahoittaminen

Lukuvuosittainen opintotukiaika on Kyamkissa 9 kk/lukuvuosi (syys-toukokuu). Opintotukikuukausia on käytettävissä rajoitettu määrä, joka riippuu suoritettavan tutkinnon laajuudesta sekä siitä, oletko jo aiemmin käyttänyt tukikuukausia korkeakouluopintoihin. Opintotukea voi hakea yhdellä hakemuksella koko säännönmukaiselle opiskeluajalle. Kyamkissa toimii opintotukilautakunta, joka neuvoo opiskelijoita opintotukiasioissa.

  • Jos olet työtön tai jäämässä työttömäksi, kysy TE-toimistosta opiskelusta työttömyysetuudella.

Asuminen

Kotkan Opiskelija-asunnot Oy, www.kotopas.fi

Kouvolan asunnot Oy, www.kouvolanasunnot.fi  > Opiskelijat

Opiskelijakunta KLAANI

Opiskelijakunta Klaani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijoiden edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Olemme lakisääteinen, AMK-lakiin perustuva toimija. Valvomme ja edistämme kaikkien koulumme opiskelijoiden etua ja hyvinvointia. Me klaanilaiset teemme päivittäin työtä sen puolesta, että opiskeluaikasi olisi mukava ja saisit laadukkaan koulutuksen. Tuomme opiskelijoiden näkemyksiä ja ajatuksia esiin mm. edustamalla opiskelijoita useissa Kyamkin työryhmissä ja tiimeissä.

Klaani toimii molemmilla Kyamkin koulutuspaikkakunnilla. Kouvolan toimisto sijaitsee Kasarminmäen kampuksella päärakennuksen 1. kerroksen aulassa, Kotkan toimisto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa lähellä opiskelijoita. Klaanin tekemä edunvalvontatyö koskettaa aina kaikkia Kyamkin opiskelijoita opiskelupaikkakunnasta riippumatta.

Klaanin palveluihimme kuuluvat mm. opiskelijakorttien tilaukset, opiskelijaetujen hankinta sekä lisätulostuskrediitien myynti. Järjestämme myös erilaisia tapahtumia, tempauksia ja harrastustoimintaa yhdessä alayhdistystemme ja muiden opiskelijatoimijoiden kanssa.

Klaanin toimintaan pääsevät osallistumaan kaikki halukkaat Klaanin jäsenet. Aktiivisia toimijoita haetaan syksyisin niin edustajistoon kuin hallitukseenkin. Pidäthän siis korvat auki lukuvuoden alkaessa, jos vaikuttaminen opiskelijoiden asioihin kiinnostaa. Samalla pääset mukaan hyvien tyyppien joukkoon!

Opiskelijakortin hankkiminen

Opiskelijakunta Klaanin jäsenenä saat opiskelijakortin merkiksi jäsenyydestäsi. Kortin toimitusaika on 2 - 4 viikkoa. Kannattaa siis heti liittyä Klaanin jäseneksi. Mitä nopeammin liityt ja tilaat korttisi, sitä nopeammin se on täällä! Huomaathan, että kortti kannattaa tilata jo ennen opiskeluiden alkua, jotta saat korttisi käyttöön mahdollisimman pian.

Opiskelijakortin voit tilata nettisivuilta www.opiskelijakuntaklaani.com/opiskelijakortti. Mikäli et ole varma kumpi kortti sinulle kuuluu, ota yhteyttä pääsihteeriimme klaani.paasihteeri@kyamk.fi.
Lisätietoa Klaanista saat nettisivuilta www.opiskelijakuntaklaani.com tai Facebook-sivultamme. Voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteisiin: klaani.paasihteeri@kyamk.fi tai klaani.pj@kyamk.fi.

Opiskelijan Kymenlaakso

Opiskelijan Kymenlaakso on Opiskelijakunta Klaanin aloittama hanke, jonka tavoitteena on kasvattaa Kotkan ja Kouvolan opiskelijaetuuksien ja palveluiden määrää sekä keskittää ne samalle sivustolle. Hankkeen tehtävänä on tehdä Kymenlaaksosta entistä opiskelijaystävällisempi paikka elää ja opiskella. Opiskelijakortilla saat erilaisia alennuksia ja etuuksia esimerkiksi ravintoloista, baareista sekä kauneus- ja terveyspalveluista. Kaikki alueen etuudet kokonaisuudessaan löytyvät opiskelijankymenlaakso.fi –sivustolta, käyhän tsekkaamassa! Nettisivuiltamme löydät opiskelijaetuuksien lisäksi myös opiskelijoita kiinnostavia tapahtumia, kampusravintoloiden ruokalistat sekä tietenkin tietoa kaupungeista ja Kyamkista.

Kannattaa tykätä Facebookissa niin Klaanista kuin Opiskelijan Kymenlaaksostakin, jottet missaa mitään!

Muokattu: 9.8.2016 12:09

Read this page in English New students

Student | Staff  
Katso kaikki bannerit »